Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός διέλυε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2!



Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, ο Ολυμπιακός… διέσυρε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του στ’ αστέρια.

Η 18η μέρα του Σεπτέμβρη του 2002 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο Λιμάνι. Μία ονειρεμένη βραδιά για τον κόσμο του Ολυμπιακού με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να λάμπει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας… διέσυραν την Μπάγερ Λεβερκούζεν που είχε έρθει στην Αθήνα ως φιναλίστ του περσινού Champions League. Ο «Τζόλε» κι η παρέα του, όμως, είχαν… κέφια εκείνο το βράδυ, σηκώνοντας το πόδι τους από γκάζι στα έξι τέρματα.

Ο Ελευθερόπουλος στο 22′ χάρισε ένα γκολ στους Γερμανούς, αλλά αργότερα… ισοφάρισε τη γκέλα του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Μπαστούρκ. Το 1-1 ήρθε από την… επιστροφή του δώρου της Μπάγερ, με τον Κλάινε να βάζει… πλάτη για την ισοφάριση.

Στο 38′ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού κι ο Τζόλε στο 44′ ανέβασε το δείκτη του σκορ. Από το σημείο του πέναλτι, ο Σέρβος έκανε το 4-1 στο 64′ και σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα σκοράρει ο ίδιος για ακόμη μια φορά.

Η Μπάγερ μειώνει στο 78′ σε 5-2, αλλά ακόμη οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τελειώσει. Στο 87′ ο Παρ Γιόχαν Ζέτερμπεργκ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμορφώνει το τελικό 6-2, βάζοντας κι αυτός την υπογραφή του στη μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League.

Δυστυχώς όμως, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες που τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλο, πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις «ασπιρίνες» και την Μακάμπι Χάιφα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83′ Οφορίκουε), Καρεμπέ, Ζιοβάνι (86′ Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90′ Ντρασένα), Ζε Ελίας, Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης.

Λεβερκούζεν: Τζούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71′ Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ (51′ Μπρντάριτς), Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάινε.

Πηγή: gazzetta.gr