Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόβλημα με τη διεξαγωγή του ιταλικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία



Αμφίβολη είναι η διεξαγωγή του παιχνιδιού μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στα πλαίσια του ιταλικού Σούπερ Καπ.

 

Το συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο BeIN Sport, έστειλε έγγραφο στη Serie A, με το οποίο ζητά τη μεταφορά της έδρας, λόγω της πειρατικής μετάδοσης αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, στην αραβική χώρα υπάρχει τεράστια πειρατική δραστηριότητα για τη μετάδοση των αγώνων του ιταλικού ποδοσφαίρου και αυτός είναι ο λόγος που το BeIN Sport πηγαίνει σε δραστικά μέτρα. « Ο αγώνας στην πραγματικότητα χρησιμεύει ως μέσο προώθησης της "κλοπής από τη Σαουδική Αραβία"».

Φυσικά, πολλοί είναι και αυτοί στην Ιταλία που επίσης επιθυμούν να μην γίνει το παιχνίδι στην Τζέντα. Πρώτος απ’ όλους και ο Ματέο Σαλβίνι, κυρίως λόγω των πεποιθήσεών του και της λογικής του κάθε τι ιταλικό να… παραμένει ιταλικό. Πλέον, όμως, υπάρχει παρέμβαση και από τη Διεθνή Αμνηστία, λόγω της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι… στον αέρα. Τις επόμενες ώρες, πάντως, θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.