Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Πέρασε στην αιωνιότητα ο «Ντιεγκίτο»



Από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Ντιέγκο Αρμάνο Μαραντόνα βρίσκεται... στα χέρια του Θεού.

Ο «Ντιεγκίτο» πέρασε στην αιωνιότητα, καθώς ετάφη στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο.

Ο πλανήτης αποχαιρέτησε τον μεγαλύτερο ίσως ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ο οποίος την Τετάρτη άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην πόλη Τίγκρες.

Χιλιάδες θαυμαστές του κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες από το πρωί της Πέμπτης, ενώ κοντά του βρέθηκαν και τα συγγενικά του πρόσωπα. Η Καλούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του, αλλά και μόλις 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον παίκτη και τον άνθρωπο που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο της Αργεντινής κι έναν απ’ τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.

Έξω από το Jardin, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν με το δικό τους τρόπο τον «Ντιεγκίτο», τον άνθρωπο που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει για τα όσα προσέφερε μέσα στα γήπεδα.

Εκατοντάδες άτομα, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την τελετή κι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (δημιουργήθηκαν αρκετές εστίες έντασης, όπως συνέβη και το απόγευμα έξω από την Casa Rosada), με τον κόσμο να ενημερώνεται λίγο μετά τη 01:00 πως ολοκληρώθηκε η ταφή και να ξεσπάει σε νέους λυγμούς και σε τραγούδια για να τιμήσει τον «δικό» του Ντιέγκο.