Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Ορτέγκα: Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη, πετύχαμε ένα μοναδικό κατόρθωμαΟ Φρανσίσκο Ορτέγκα, μίλησε σε Μέσο της Αργεντινής και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «sinmordaza» για την σεζόν που πέρασε στον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Conference League αλλά και τις προπονήσεις του με τον Μέσι στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν μία απίστευτη σεζόν. Είμαι στην Ευρώπη μόλις μερικούς μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το κατόρθωμα. Το ζήσαμε έντονα και είμαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι που χαρίσαμε στον σύλλογο τον πρώτο διεθνή του τίτλο».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ φανατικοί. Όταν επιστρέφαμε από τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, πολύς κόσμος μας υποδεχόταν στο αεροδρόμιο. Φανταστείτε τι έγινε όταν πήραμε το τρόπαιο».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Στον σύλλογο, με υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά, μου έδωσαν πολλή αγάπη. Το θέμα με τη γλώσσα ήταν δύσκολο, αλλά έχω μία δασκάλα που με βοηθάει. Κάποιοι συμπαίκτες και ο προπονητής, μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό με βοηθά».

Για την εμπειρία του με την Εθνική Αργεντινής τον περασμένο Οκτώβριο και τον Μέσι: «Ήταν υπέροχο, το απόλαυσα πολύ. Στην αρχή ήμουν αγχωμένος, γιατί είναι δύσκολο να βρίσκεσαι μπροστά σε αυτά τα θηρία. Το να έχεις ως συμπαίκτη τον Λέο, είναι το κάτι άλλο. Απόλαυσα τη μέρα που ήμουν εκεί. Ήταν δύσκολο να πάρω ευκαιρία, απέναντι σε αυτούς τους παίκτες. Αλλά τώρα που έχω μία κλήση, είμαι ευτυχισμένος».