Κυριακή 09 Μαΐου 2021 -
Μερική συννεφιά

17 °C

Σήμερα, 9. Μαΐου 2021

Όλα ανοιχτά στην «κούρσα διαδοχής» της ΜπαρτσελόναΟι εξελίξεις στα διοικητικά της Μπαρτσελόνα είναι ραγδαίες μετά την παραίτηση του Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου από τα καθήκοντά του, την Τρίτη (27/10) στη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου.

Σε περίπου 40 ημέρες η «Μπαρτσα» θα οδηγηθεί σε εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, με τη λίστα των υποψηφίων για ν΄ αναλάβουν το χρίσμα του προέδρου να μεγαλώνει διαρκώς, χωρίς ν΄ αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν και νέοι «μνηστήρες».

Προς το παρόν είναι άκρως παρακινδυνευμένο να γίνουν προγνωστικά για τον διάδοχο του Μπαρτομέου και ποιος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να οδηγήσει το σύλλογο στη «νέα εποχή».

Η εφημερίδα της Καταλονίας, ειδικευόμενη σε θέματα που αφορούν την Μπαρτσελόνα, «Mundo Deportivo», αναφέρει τα ονόματα που αυτή την περίοδο θεωρούνται ως τα επικρατέστερα για να διεκδικήσουν την προεδρία του συλλόγου.

Οι πέντε που έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους είναι οι Βίκτορ Φοντ, Τόνι Φρέιτσα, Ζόρντι Φαρέ, Αγκούστι Μπενεντίτο και Λουίς Φερνάντες Αλά.

Ο πρώτος εδώ κι αρκετά χρόνια προετοιμάζει το έδαφος και θεωρείται ως ο πιο έτοιμος για τις αρχαιρεσίες που θ΄ ακολουθήσουν. Ήδη έχει βάλει μπροστά ένα πρόσωπο «κοινής αποδοχής», που δεν είναι άλλο από τη «σημαία» της ομάδας,, Τσάβι Ερνάντες, ο οποίος αυτή την εποχή είναι προπονητής σε ομάδα των Εμιράτων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο Τόνι Φρέιτσα, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε το πλάνο του. Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας προετοιμάζεται από το 2015 γι΄ αυτή τη στιγμή, όπως και οι Ζόρντι Φαρέ και Αγκούστι Μπενεντίτο.

Για τον Λουίς Φερναντές Αλά δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, παρά μόνο ότι πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος θα ανακατευτεί για πρώτη φορά με τα κοινά της Μπαρτσελόνα.

Αν και δεν το επιβεβαιώνει πουθενά, τα δημοσιεύματα θέλουν και τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζουάν Λαπόρτα να επιστρέφει στο προσκήνιο.

Έχει συνδυάσει το όνομά του με πολλές επιτυχίες των «μπλαουγκράνα» κι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» του στην κούρσα της διαδοχής, ενώ θεωρείται από πολλούς ως ο καταλληλότερος για να χειριστεί το θέμα του Μέσι.

Στη λίστα των πιθανών υποψηφίων υπάρχουν και τα ονόματα των Ζόρντι Ροσέ, Ζουάλ Ροσέλ και Τσάβι Βιλαχοάνα. Και οι τρεις προαναφερθέντες φέρονται να κινούνται παρασκηνιακά κι αναμένεται να... βγουν μπροστά τις επόμενες ημέρες.