Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 12. Μαΐου 2021

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος νέος πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι από χθες ο νέος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με τη συμμετοχή και των 202 σωματείων μελών της ΚΟΕ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ο παλιός Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και επικεφαλής του συνδυασμού «Κολυμπάμε Μαζί» επικράτησε του Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη («Νέο Κύμα»), συγκεντρώνοντας 111 ψήφους έναντι 91.

Κι αν το αποτέλεσμα δημιούργησε αίσθηση, αφού ο Γιαννιώτης είχε τη στήριξη της απερχόμενης διοίκησης, ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών για τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκεί, ο άλλοτε πρωταθλητής της κολύμβησης, Νίκος Ξυλούρης, ως υποψήφιος της κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί», επικράτησε με 103 ψήφους έναντι 96 του απερχόμενου προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, τον οποίο υποστήριξε το «Νέο Κύμα».

Αντίθετα, στην ψηφοφορία για τον αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν νικητής, με αντίπαλο την Αλεξάνδρα Μαρίνη.