Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νίκησε και τη Ρόμα και πάει «σφαίρα» για scudetto η Γιουβέντους



Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια χειμώνα αφού διατήρησε το +8 από τη Νάπολι.

 

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να σκοράρει ξανά ο Μάντζουκιτς, ο οποίος έχει «καρφώσει» φέτος όλους τους μεγάλους (Μίλαν, Ιντερ, Νάπολι, Ρόμα, Λάτσιο), με τους Τορινέζους να πραγματοποιούν ανεπανάληπτο ξεκίνημα αφού έχουν 16 νίκες και μία ισοπαλία σε 17 αγωνιστικές! Ακυρώθηκε γκολ του Ντάγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις, ο Ολσεν ήταν ο καλύτερος των Τζαλορόσι, σταματώντας σε τρεις περιπτώσεις τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 7' με τον Αλεξ Σάντρο, αν και λογικά θα ακυρωνόταν το γκολ, αν έμπαινε, μέσω VAR για οφσάιντ. Με την πίεση να μη χαλαρώνει, οι Μπιανκονέρι κέρδιζαν το ένα κόρνερ μετά το άλλο και ήταν συνεχώς στην περιοχή -ή έστω κοντά σε αυτή- της Ρόμα, αλλά ο Αλεξ Σάντρο δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Είτε επειδή αστοχούσε, είτε επειδή ο Ολσεν απέκρουε, όπως έκανε και στο δυνατό σουτ στο 18'.

Οι Τζαλορόσι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στο 20', όταν ο Σέζνι μπλόκαρε το σουτ του Σικ, με την ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο να πρεσάρει ψηλά ανά διαστήματα και να κλέβει κάποιες μπάλες, χωρίς όμως να προκύψει κάτι καλό. Το διάστημα 20'-30' ήταν βασικά ήρεμο αλλά μετά το ημίωρο η Γιούβε ανέβασε ρυθμό και αφού πλησίασε στο γκολ με το πλασέ του Ρονάλντο που απέκρουσε ο Ολσεν στο 33', το έβαλε τελικά δύο λεπτά αργότερα: Σέντρα Ντε Σίλιο, κεφαλιά Μάντζουκιτς, 1-0 και το ημίχρονο βγήκε καλά για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στην επανάληψη οι Μπιανκονέρι θα μπορούσαν να καθαρίσουν το τρίποντο αφού μέχρι το 60', βασικά, έκαναν τις φάσεις για να βάλουν δεύτερο γκολ. Ο Ολσεν όμως ήταν σε πολύ καλή μέρα, ή ο Ρονάλντο σε κακή, με αποτέλεσμα να πει δύο φορές "όχι" μέσα σε δύο λεπτά στον Πορτογάλο, στην κεφαλιά του 59' και το κοντινό πλασέ του 60', κρατώντας το 1-0. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος, αφού η Γιουβέντους από ένα σημείο κι έπειτα ήταν πίσω με στόχο να κρατήσει το "μηδέν", ψάχνοντας κάποια κόντρα.

Η Ρόμα, από την άλλη, έψαχνε τον τρόπο με τον οποίο θα έκανε κάποια καθαρή ευκαιρία, αλλά δεν τον βρήκε ποτέ παρά τις προσπάθειες της, έχοντας μόνο μία καλή φάση. Ηταν αυτή στο 90' με την κεφαλιά του Κριστάντε αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε και κλείδωσε το τρίποντο για την Κυρία.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (71' Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Ντιμπάλα (80' Ντάγκλας Κόστα), Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Σαντόν, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Κριστάντε, Ενζονζί (79' Τζέκο), Ουντέρ (71' Περότι), Τζανιόλο, Φλορέντσι (46' Κλάιφερτ), Σικ.