Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Νέο ηγεμονικό συμβόλαιο του Σαλάχ στη Λίβερπουλ



Ευχάριστα νέα για τους φίλους της Λίβερπουλ, καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ, κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία, υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2023. Η Ρεάλ Μαδρίτης κινούνταν για την απόκτηση του και η διοίκηση των «κόκκινων» έσπευσε να «δέσει» τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ.

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την εθνική της Αιγύπτου στο παγκόσμιο κύπελλο, ο Σαλάχ έβαλε την υπογραφή του σε νέο πενταετές συμβόλαιο. Όπως έγινε γνωστό, στο συμβόλαιο του δεν τοποθετήθηκε κάποια ρήτρα, ενώ όσον αφορά στις απολαβές του, αυτές διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας πλέον τις 200.000 λίρες την εβδομάδα.

 

Ο 25χρονος Αιγύπτιος σημείωσε εφέτος 31 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος με τους «κόκκινους», ενώ έχει πετύχει συνολικά 43 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις μετά την απόκτησή του από τη Ρόμα, έναντι 34 εκατ. λιρών, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σαλάχ με την επίδοσή του κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ σε μία σεζόν, πίσω από τον Ίαν Ρας (47) και μπροστά από τον Ρότζερ Χαντ (42).

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ανέφερε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του κορυφαίου Αφρικανού επιθετικού: «Είναι η επιβράβευση ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα για την ομάδα τη χρονιά που πέρασε. Δείχνει δύο πράγματα αυτή η ανανέωση: την πίστη του στη Λίβερπουλ και την πίστη μας σε αυτόν. Θέλουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και όπως λένε και οι οπαδοί, δεν θα σταματήσουμε.»

Η Λίβερπουλ είχε αποκτήσει τον Σαλάχ τον Ιούνιο του 2017 από τη Ρόμα. Με την ιταλική ομάδα σε 65 συμμετοχές στη Serie A είχε σημειώσει 29 γκολ. Παλαιότερα έχει παίξει σε Βασιλεία, Τσέλσι και Φιορεντίνα.