Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

NBA: Διαδήλωση υπέρ του αντι-εμβολιαστή Κάιρι Ίρβινγκ



Οι αντιεμβολιαστές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη συντάσσονται με τον άσο των Μπρούκλιν Νετς Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν του επιτρέπεται να παίξει ή να προπονηθεί με την ομάδα του μέχρι να το κάνει.

Διαδηλωτές που είναι ενάντιοι στο εμβόλιο για τον κορονοϊό συγκεντρώθηκαν έξω από το «Μπάρκλεϊς Σέντερ» (έδρα των Νετς) την Κυριακή για να υποστηρίξουν τον γκαρντ της ομάδας, πριν από το ντεμπούτο του Μπρούκλιν στη φετινή αγωνιστική περίοδο του ΝΒΑ.

Κάποιοι διαδηλωτές -όπως αναφέρει το BBC- έσπασαν τις μπαριέρες έξω από το γήπεδο πριν βρεθούν αντιμέτωποι με την ασφάλεια, αλλά δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.

«Το Barclays Center έκλεισε για λίγο τις πόρτες του σήμερα για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τις κύριες πύλες και να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να εισέλθουν με ασφάλεια στο γήπεδο», δήλωσε εκπρόσωπος της εγκατάστασης.

Η έναρξη της νέας σεζόν του ΝΒΑ έχει εξαρτηθεί από τη συζήτηση για το εμβόλιο ενάντια στην Covid-19, με ορισμένους παίκτες να ισχυρίζονται ότι αρνούνται και άλλους να αρνούνται να το κάνουν ή να δηλώσουν εάν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Ίρβινγκ μοιράστηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φήμες για ύπαρξη... μικροτσίπ στο εμβόλιο της Moderna και παραδέχτηκε ότι είναι «μεγάλος θεωρητικός των θεωριών συνωμοσίας».

Χωρίς τον Ίρβινγκ, οι Νετς έχασαν εύκολα (95-111) από τους Σάρλοτ Χόρνετς. «Σίγουρα θέλουμε τον Κάιρι Ίρβινγκ εδώ, στο γήπεδο, και είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού που κάνουμε, αλλά δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κέβιν Ντουράντ μετά το παιχνίδι.