Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μίλτος Τεντόγλου: Για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου..



Ο Μίλτος Τεντόγλου «έγραψε» ιστορία αφού κατέκτησε τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου μιας και, την Κυριακή (05/03), με άλμα στα 8,30 μ. ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αυτή τη διοργάνωση.

 Με φόρα μπήκε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους και από την πρώτη του προσπάθεια απέδειξε πως είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού «πέταξε» στα 8,30 μ., αφήνοντας πίσω του τον Σουηδό Τομπίας Μοντλέρ, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος του αντίπαλος και άρχισε τον αγώνα με άκυρο άλμα.
Τεντόγλου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο
 
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε, πριν από λίγη ώρα, και η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου. Μάλιστα, στη διαδικασία της απονομής ήταν ο Παναγιώτης Δημάκος (μέλος του Δ.Σ.) του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος του έδωσε το χρυσό μετάλλιο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα η οποία του έδωσε το αναμνηστικό κουκλάκι με τη μασκότ της διοργάνωσης.

 «Αν πηδούσα το βράδυ, θα έκανα 8,50 μ.»

Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου σχολίασε πως ο αγώνας έγινε πρωί και δεν είναι ευχαριστημένος από την επίδοσή του. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως «αν ο τελικός γινόταν το βράδυ, θα έκανε 8,50 μ.» και πρόσθεσε: «Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα».

 Όσον αφορά στο ότι πλέον έχει τρία χρυσά μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε: «Δεν είμαι ανίκητος. Χάνω και κάποιες φορές. Στα ευρωπαϊκά ίσως ισχύει. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσα να χάσω επειδή δεν ήμουν ο καλός μου εαυτός. Έτσι είναι οι αγώνες. Χάνουν και τα φαβορί και τα αουτσάιντερ να κάνουν κάτι τρελό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε, επειδη ήταν πρωινό αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άκυρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος».

Φυσικά, ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γι' άλλη μια φορά τους Έλληνες φιλάθλους, αφού σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες, έκαναν φανταστική κερκίδα. Για όλους, όχι μόνο για εμένα. Ήταν ωραία ατμόσφαιρα Δεν ξέρω πού να το αφιερώσω αυτό το μετάλλιο.Είχα κάποια μηνύματα στο κινητό. Θα έχω και άλλα. Δεν μπορούσα να ασχοληθώ πολύ με το κινητό μου αυτές τις μέρες, κοιμόμουν και περίεργες ώρες για να φτιάξω το πρωινό ξύπνημα Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στην συνέχεια για το Παγκόσμιο στην Βουδαπέστη».

Για τα Τέμπη..

Τέλος, ο πρωταθλητής αναφέρθηκε και στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας: «Ηταν τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ότι και να κάνουμε, δεν έχει σημασία για αυτούς, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές».