Κυριακή 18 Απριλίου 2021 -
Μερική συννεφιά

16 °C

Σήμερα, 18. Απριλίου 2021

Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στα Γρεβενά στην κορυφή της ΕυρώπηςΌσοι δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον ελληνικό στίβο πιθανότατα άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα του. Αντίθετα, για όσους ξέρουν τα όσα συμβαίνουν ήταν απλά μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος, από το βράδυ της Τετάρτης (08/08), είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος.

Παράλληλα, έγινε ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το βράδυ της Τετάρτης ο πρωταθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν μόλις 20 ετών και 143 ημερών!

Φυσικά, ήταν και ο βενιαμίν της ελληνικής ομάδας που πήγε στο Βερολίνο, ωστόσο από την αρχή τα σχέδια έφταναν έως το βάθρο των νικητών.

 ΤΟ ΠΑΡΚΟΥΡ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η ενασχόληση του με τον στίβο δεν έγινε με κάποιον φυσιολογικό τρόπο. Δεν πήγε με τους γονείς του σε κάποια προπόνηση και κόλλησε. Αντίθετα, ένας προπονητής τον είδε να κάνει παρκούρ και του πρότεινε να ασχοληθεί με τον στίβο.

Μίλτος Τεντόγλου, από το παρκούρ στα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Βαγγέλης Παπανίκος ήταν εκείνος που τον είδε να κάνει παρκούρ στο δημοτικό στάδιο των Γρεβενών, διέκρινε το ταλέντο του και τον έπεισε να ασχοληθεί με το μήκος. Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα, ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως με τη δουλειά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Κι ο Έλληνας άλτης δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να εξελιχθεί σε αυτό που ήταν προορισμένος να γίνει.

Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εντυπωσιακά και δεν άργησε το όνομα του να σημειωθεί στη λίστα των πιο υποσχόμενων αθλητών.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Τον επόμενο χρόνο ο Μίλτος Τεντόγλου θα αποδείξει ότι κάθε χρόνο έκανε και ένα βήμα παραπάνω. Αρχικά, κατάφερε από την Καλαμάτα να προσγειωθεί στο Ρίο! Στις 28 Μαΐου με άλμα στα 8.19μ. κατά τη διάρκεια του μίτινγκ "Παπαφλέσσια" έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δύο μήνες αργότερα θα έρθει και το πρώτο του μεγάλο μετάλλιο σε σπουδαία διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ κατετάγη δεύτερος με άλμα στα 7.90μ., επιβεβαιώνοντας πως ανήκει στους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του. Μπορεί στο Ρίο να μην κατάφερε να μπει στον τελικό, αλλά και μόνο ότι βρέθηκε εκεί είχε μεγάλη σημασία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)

Το 2017 συνοδεύτηκε από δύο ακόμα σημαντικά γεγονότα. Στις 18 Ιουνίου κατάφερε να βελτιώσει την καλύτερη του επίδοση αφού κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Πάτρα προσγειώθηκε στα 8.30μ. Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Στο ευρωπαϊκό πρωταθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8.07μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Πηγη sport24.gr