Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Λίβερπουλ καλείται να πιστέψει στο πνεύμα των Χριστουγέννων



Ένα από τα στοιχεία που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη στον ιδιαίτερο κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι οι παραδόσεις. Στο Νησί τις λατρεύουν, με τον συγκεκριμένο παράγοντα να παίζει πολλές φορές τον ρόλο του.

Μια από αυτές τις παραδόσεις, λέει ότι τα τελευταία χρόνια, η ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα, κατακτά και το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμη και η Λέστερ, που έμοιαζε τεράστιο αουτσάιντερ, επιβεβαίωσε αυτόν τον άτυπο κανόνα.

Η μόνη ομάδα που πήγε κόντρα σε κάτι τέτοιο την τελευταία εννιαετία, είναι η Λίβερπουλ (το 2014). Ωστόσο, αυτήν τη σεζόν θέλει να ανατρέψει και το γεγονός ότι είναι… ανατρεπτική Η αυριανή αναμέτρηση για την Boxing Day με την Νιούκαστλ εντός έδρας είναι το πρώτο τεστ που πρέπει να περάσει, για να κλείσει το 2018, που έχει ακόμη μια αγωνιστική.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μετά τη νίκη της στο «Μολινό» επί της Γουλβς και τη μεγάλη γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας είναι σίγουρα πρωταθλήτρια χειμώνα και ευελπιστεί ότι θα κρατήσει τον τίτλο και το καλοκαίρι. Έχουμε, πάντως, αρκετό δρόμο ακόμη…