Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Χάνει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός



Με τραγική άμυνα και στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ρεάλ με 92-75 και, πλέον, μόνο με θαύμα θα πάρει την 4η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague.

Σε έναν ακόμη «τελικό» (προηγήθηκε το ματς με την Κίμκι) η ελληνική ομάδα ήταν... απούσα αμυντικά, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, βρέθηκε ξανά να κυνηγά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και σε αυτό της τρίτης περιόδου και μοιραία γνώρισε την 11η ήττα της στη διοργάνωση, με την οποία ουσιαστικά αποχαιρέτησε το ενδεχόμενο να πάρει την 4η θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, οι «πράσινοι» συνήλθαν γρήγορα, προηγήθηκαν ακόμη και με 6 πόντους (18-12), αλλά δεν είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άντεξαν. Η απουσία του Λούκα Ντόντσιτς δεν επηρέασε καθόλου τους «μερένγκες», που είχαν σε μεγάλη βραδιά τους Κοζέρ και Καμπάσο, οι οποίοι έπαιξαν και για τον Σλοβένο σταρ.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί καταδικαστικό για το όνειρο της τετράδας, δεδομένου πως το τριφύλλι έμεινε στην 6η θέση μετά από 25 αγωνιστικές, με ρεκόρ 14-11, την ώρα που οι Μαδριλένοι είναι στο 15-10, η Ζαλγκίρις στο 15-9 (την Παρασκευή 9/03 υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε).

Στους 23 πόντους σταμάτησε ο Τζέιμς που.. ξύπνησε στο δεύτερο μέρος (7/7 δίποντα, αλλά 1/9 τρίποντα), 12 είχε ο Ρίβερς, 11 ο Ντένμον. Άλλους 10 έβαλε ο Καλάθης με 3 ασίστ και 4 λάθη, αλλά γενικά βρέθηκε σε κακό βράδυ, δείχνοντας επηρεασμένος τόσο από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Καμπάτσο, όσο και από το χτύπημα που δέχθηκε λίγο πριν το ημίχρονο (του τοποθετήθακν ράμματα στο κεφάλι).

Εκτός κλίματος οι Σίνγκλετον-Γκιστ που αντιμετώπισαν… άπειρα προβλήματα στα μετόπισθεν από Ταβάρες, Ρέγες και Αγιόν, ενώ τα 19 επιθετικά ριμπάουντ (!) που μάζεψε η ελληνική ομάδα, δεν τα εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου. Μόλις 26% στα τρίποντα είχαν οι παίκτες του Πασκουάλ (9/34) και 43% στα δίποντα (19/44).

«Ντύθηκε» Ντόντσιτς ο Κοζέρ, καθώς με 26 πόντους και 4 ασίστ έκανε το… ματς της ζωής του. Από κοντά ο Καμπάτσο με 15 και ο Ταβάρες με 14.