Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Γιουβέντους: Προς διετή αποκλεισμό οδεύει ο Πολ Πογκμπά για την υπόθεση ντόπινγκΜετά τα αποτελέσματα της δεύτερης ανάλυσης του θετικού τεστ για τεστοστερόνη στις 6 Οκτωβρίου, ο Πολ Πογκμπά αντιμετωπίζει βαριές αθλητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», ως πιο πιθανή τιμωρία για τον Γάλλο μέσο της Γιουβέντους διαφαίνεται η διετής αναστολή και όχι τα τέσσερα χρόνια, η μέγιστη ποινή σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη, με τα έγγραφα που αποτελούν την υπεράσπιση του παίκτη της «Βέκια Σινιόρα» να εξετάζονται ακόμη από τον εισαγγελέα αντιντόπινγκ, ο οποίος έχει θεωρητικά ένα μήνα από τα αποτελέσματα της β΄ ανάλυσης για να πραγματοποιήσει την έρευνά του.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, εάν η υπεράσπιση του παίκτη δεν είναι πειστική θα παραπεμφθεί -εντός δέκα ημερών- στον εισαγγελέα.

Ο Πογκμπά θα έχει τότε περίπου είκοσι ημέρες για να επιλέξει μεταξύ της επίτευξης συμφωνίας με την εισαγγελία, στην περίπτωση που θα μπορούσε να δει την αναστολή του να μειώνεται από τέσσερα σε δύο χρόνια, ή να πάει σε δίκη στο αθλητικό δικαστήριο αντιντόπινγκ, μια καλή λύση αλλά πιο επικίνδυνη.

Η μοίρα του παγκόσμιου πρωταθλητή λοιπόν θα πρέπει να σφραγιστεί τον επόμενο μήνα και δεν απομένει παρά να δούμε πώς, αφού η αναστολή είναι ήδη αναπόφευκτη.