Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Formula 1: Πρώτος στην εκκίνηση ο Χάμιλτον στο αυστριακό Grand Prix



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον θα βρεθεί στην πρώτη θέση της αυριανής εκκίνησης στο αυστριακό Grand Prix, που αποτελεί τον ένατο κατά σειρά αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο ταχύτερος όλων στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά, που σημαδεύτηκαν από το ατύχημα του Ρώσου Ντανίιλ Κβιάτ, το οποίο υποχρέωσε τους διοργανωτές να διακόψουν προσωρινά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο πρωτοπόρος στην κατάταξη των οδηγών, Νίκο Ρόσμπεργκ, είχε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο αλλά θα εκκινήσει έβδομος, καθώς του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω αντικατάστασης του κιβωτίου ταχυτήτων, την οποία υποχρεώθηκε να κάνει μετά το ατύχημα που είχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Την ίδια ποινή δέχθηκε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, η Ferrari του οποίου θα εκκινήσει από την ένατη θέση, αν και ο Γερμανός πιλότος της Scuderia είχε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο.

Δίπλα στον Χάμιλτον στην πρώτη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ ο Τζένσον Μπάτον πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση για τη McLaren και θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση.