Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Europa League: Με οδηγό την Οσμανλισπόρ για την πρόκριση στους «8» ο Ολυμπιακός



Να «αλώσει» την Κωνσταντινούπολη και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League θα επιδιώξει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπεσίκτας (20:05, Cosmote Sport 2).

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι υποχρεωμένοι να σκοράρουν αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης, ενώ και το μηδέν στην άμυνα θα αποτελέσει προτεραιότητα για τους παίκτες του Βασίλη Βούζα.

Φυσικά η Μπεσίκτας δεν είναι Οσμανλισπόρ και εκτός από τους παίκτες της τουρκικής ομάδας ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την κατάμεστη «Vodafone Arena» 
που θα «βράζει» από 40.000 οπαδούς.

Με βάση τα όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά ως προς την διάταξη των Πειραιωτών κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λεάλι. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Φιγκέϊρας, Μποτία, Ρέτσο και Σισοκό ενώ στα χαφ θα είναι ο Ρομαό ως αμυντικός μέσος και ο Καμπιάσο σαν οκτάρι.
 
Η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Μανθάτη, Φορτούνη και Ελιουνούσι, με τον Ανσαριφάρντ να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Ο Βούζας όμως που μίλησε στους παίκτες του και στην προπόνηση της Τετάρτης έχει δοκιμάσει και άλλα σχήματα βάζοντας μέσα και Ανδρούτσο και Μάρτινς. Έχει... τεστάρει και σχήμα με Ντα Κόστα - Μποτία στο κέντρο της άμυνας και τριάδα στον άξονα με Ρέτσο, Ρομαό και Καμπιάσο. Όπως και να έχει ο Έλληνα κόουτς δείχνει πως στηρίζει ξανά πολλά στην εμπειρία και την ποιότητα του "Κούτσου".

Πέραν της κλασικής και... προβλεπόμενης διάταξης, το γεγονός πως ο Σεμπά έδειξε να έχει επανέλθει πλήρως, προβληματίζει ευχάριστα τον Βούζα και τους συνεργάτες του. Σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, ώστε να έχει σκεφτεί το 4-3-3 με τον Βραζιλιάνο ως φορ. Δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει πράξη κάτι τέτοιο είναι όμως μία πιθανότητα και μία έκπληξη. 

«Μην τους δίνετε χώρους και ελευθερία κινήσεων. Οι γραμμές μας θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά και καλά συγκροτημένες και πειθαρχημένες. Εάν πάρουν μέτρα στο γήπεδο θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να τους πιέσουμε διαρκώς και σωστά ειδικά τις στιγμές που θα έχουν την μπάλα», μετέφερε προς τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βούζας μιλώντας τους και στην προπόνηση της Τετάρτης στη Vodafone Arena. 

Παράλληλα όμως ο κόουτς των ερυθρόλευκων τους θύμισε την... υποχρέωσή τους να βρουν το γκολ στο ματς με την Μπεσίκτας για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στην συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Στους παίκτες μίλησε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα ενώ εμψυχωτικός και με... ντόπες ψυχολογικής ανάτασης ήταν ακι ο Εστέμπαν Καμπιάσο.

Δύο ερωτηματικά φαίνεται πως υπάρχουν για την ενδεκάδα της Μπεσίκτας. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Σενόλ Γκιουνές έχει δίλημμα για δύο θέσεις. Αυτή του παρτενέρ του Τόσιτς στο κέντρο άμυνας, καθώς ο Μαρσέλο ενδέχεται να παίξει με ένεση και να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο νεοαποκτηθείς Μίτροβιτς, αλλά και αυτή του παρτενέρ του Αμπουμπακάρ στην επίθεση, καθώς ο Τοσούν έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Μπάμπελ που έχει κι έναν μικροτραυματισμό. 

Η πιθανότερη σύνθεση είναι, λοιπόν, η ακόλουθη: Φαμπρίσιο, Γκονούλ, Αντριάνο, Τόσιτς, Μίτροβιτς ή Μαρσέλο, Χάτσινσον, Οζιακούπ, Ταλίσκα, Κουαρέσμα, Τοσούν ή Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

Ο Γκιουνές δεν εφησυχάζει με το 1-1 του πρώτου αγώνα και θέλει να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του που έδειξαν σημάδια υπεροψίας στο πρώτο παιχνίδι. 

«Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να περάσουμε στα προημιτελικά. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν είναι αρκετό. Η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη, αφού αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Θα έχουμε αρκετές δυσκολίες αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Ξέρουμε επίσης ότι μία πρόκριση θα δώσει μεγάλη ώθηση στο ποδόσφαιρο της χώρας. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμη και γι αυτό και δεν αξίζουμε ακόμη τα συγχαρητήρια. Όλοι εδώ λένε ότι θέλουν να δουν την ομάδα σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, όμως πρώτα πρέπει να μπούμε στον προημιτελικό», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.