Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

EURO 2020: Μόνο Δανοί οι 12.000 φίλαθλοι ανά αγώνα στην Κοπεγχάγη



Το στάδιο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης θα υποδεχθεί τουλάχιστον 12.000 θεατές σε κάθε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO 2020, που πρόκειται να φιλοξενήσει το καλοκαίρι.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γιάκομπ Γένσεν, εκφράζοντας μάλιστα αισιοδοξία ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Αντίθετα, ο Δανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων από άλλες χώρες, αφήνοντας πάντως μια πιθανότητα, αν η κατάσταση με την πανδημία βελτιωθεί ως το καλοκαίρι.

«Έχουμε την πανδημία υπό έλεγχο. Έχουμε εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στο στάδιο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στους 12.000 θεατές ανά αγώνα, αλλά η κυβέρνηση έχει συστήσει μία επιτροπή ειδικών, η οποία εξετάζει αν θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Ελπίζουμε σε μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Δανία», δήλωσε ο Γένσεν.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να επιτραπεί σε φιλάθλους από άλλες χώρες να ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας εξήγησε πως «οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη είναι πολύ αυστηροί και το να ταξιδέψεις για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν θεωρείται επαρκής λόγος. Μπορεί όμως να βελτιωθεί πριν το καλοκαίρι. Ελπίζουμε όλοι να μπορέσουν περισσότεροι άνθρωποι να μπουν στη χώρα, αλλά για την ώρα μόνο άτομα με σοβαρό λόγο μπορούν να εισέλθουν στη Δανία».

Στην Κοπεγχάγη θα φιλοξενηθούν τα τρία παιχνίδια της Εθνικής Δανίας στον Β΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (12/6 με Φινλανδία, 17/6 με Βέλγιο και 21/6 με Ρωσία), καθώς και ένας αγώνας για τη φάση των «16».