Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατά της αστυνομίας – «Απαγωγή και βασανιστήρια οπαδών μας»Στην Ιστορική Λέσχη στη Μαρίνα Ζέας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός στα επεισόδια του αγώνα βολεϊ των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ο Δημήτρης Νάκος επέρριψε ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η αστυνομία την κατάσταση και την κατηγόρησε για ομηρία και βασανιστήρια οπαδών της ομάδας, ενώ τόνισε πως αστυνομικοί είπαν σε στελέχη του συλλόγου «δεν μας ενδιαφέρει να καείτε ζωντανοί» όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο γήπεδο, που έχει μονάχα μια διέξοδο. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να κάνει μαζικές αγωγές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συμπεριφορά της.

«Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας. Κατά την διάρκεια του πρώτου σετ 50 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και δεν γνωρίζουμε σαν διοίκηση του Ολυμπιακού αν κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο μετά την επίθεση. Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νάκος.

«Είχε πιάσει μια εστία φωτιάς εντός του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική. Όταν αναφέραμε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι έχει πιάσει φωτιά μας είπαν δεν μας ενδιαφέρει να καείτε ζωντανοί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει δήλωση του κ. Μπαλάσκα ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το γήπεδο με φόρμες της ομάδας, που πήραν από τα αποδυτήρια. Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι ή είναι αδαής ή δεν τον ενημέρωσαν σωστά», συνέχισε και ανέφερε: «Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε την δουλειά της και βρήκε τον δράστη. Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει. Μιλάμε για απαγωγή, για ομηρία για βασανιστήρια κατά των οπαδών μας».