Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίσημα συνεργασία Τζόρνταν-Παρί Σεν Ζερμέν



Έχει μετατραπεί σε συνήθεια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ευρώπη. Η τρίτη εμφάνιση πλέον σπάνια είναι περιττός κόπος για της αθλητικές εταιρείες ένδυσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί ευκαιρία για την αρμόδια ομάδα σχεδιασμού να γίνει δημιουργική, να φτιάξει κάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα και κατ’ επέκταση να κερδίσει την ανάλογη προβολή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία της Παρί Σεν-Ζερμέν με τον Μάικλ Τζόρνταν. Η τρίτη εμφάνιση είναι σχεδιασμένη από την εταιρεία που μεσολάβησε για να γίνει πραγματικότητα η εν λόγω συνεργασία, τη Nike, ενώ αντί για το έμβλημα των πρωταθλητών Γαλλίας, έχει τοποθετηθεί το σήμα του διάσημου μπασκετμπολίστα!

Η Nike υπήρξε χορηγός τόσο του Τζόρνταν στη διάρκεια της ένδοξης καριέρας του όσο και της ομάδας του Παρισιού μέχρι σήμερα, αλλά και των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της, Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμάρ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ το brand name του Τζόρνταν να εισχωρήσει σε άλλο άθλημα, πόσω μάλλον στο πιο λαοφιλές επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας που σχετίζονται με τον μπασκετμπολίστα υπολογίζεται ότι απέφεραν τα τρία από τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ των συνολικών εσόδων της στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, εξ ου και ένας εκ των βασικών λόγων που θεώρησε ορθό να προχωρήσει σε αυτό το άνοιγμα.

Η φανέλα θα φορεθεί για πρώτη φορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Champions League το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (18/09). Μάλιστα, η Παρί άλλαξε το σήμα της στα social media χάριν της επισημοποίησης της συνεργασίας.

«Η μάρκα Jordan και η Παρί Σεν-Ζερμέν έχουν μοναδική θέση στον αθλητισμό και το στιλ. Η σύνδεσή μας είναι φυσική. Είμαστε πρωτοπόροι στην ιδέα να ενώσουμε τους παθιασμένους πελάτες μας», υποστήριξε ο Μάικλ Τζόρνταν σε γραπτή δήλωσή του.