Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Δυσκολίες για την απόκτηση Κόντε αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός



Όποιος άκουσε τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη μετά το φιλικό με τον Λεβαδειακό για υπέρβαση στη μεταγραφή του φορ, σίγουρα το μυαλό του δεν πήγε στον Πέδρο Κόντε.

Ο 30χρονος (γεννήθηκε στις 26/7/88) Ισπανός φορ, όμως, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αρέσει πολύ στους Νταμπίζα, Δώνη, οι οποίοι αν και κοιτούν περισσότερο στο εξωτερικό, ποτέ δεν εγκατέλειψαν τη συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορεί επίσης σαν όνομα να μην προκαλεί ντελίριο (οι αριθμοί του πάντως είναι μία χαρά στον ΠΑΣ Γιάννινα), αλλά οικονομικά είναι υπέρβαση γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και είναι πολλές οι δυσκολίες απόκτησής του, όπως διαρρέουν στελέχη της ομάδας.

Ο Κόντε έχει ρήτρα 900.000 ευρώ. Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός λόγω του περιορισμού δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει παίκτη, αλλά έχουμε αναφέρει πολλάκις, ότι αυτό ξεπερνιέται… Τρόποι υπάρχουν αν θέλουν όλες οι πλευρές. Στη συνάντηση που είχε ο Νταμπίζας με τον Χριστοβασίλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε από το ποσό της ρήτρας (διότι το συμβόλαιο του Κόντε λήγει το καλοκαίρι του 2019). Και πάλι, όμως, ακόμα και 600.000-700.000 ευρώ να ζήτησε, είναι ποσό που το «τριφύλλι» δεν δύναται να προσφέρει.

Είναι πιθανό στη διαπραγμάτευση να μπήκαν και κάποιοι νεαροί «πράσινοι» ως ανταλλάγματα για να πέσει το ποσό. Εκτός των απαιτήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, φέρεται και ο Κόντε να ζητάει αρκετά χρήματα. Κοντά στις 400.000-500.000 ευρώ ετησίως (άνω δηλαδή των 800.000 ευρώ μεικτά). Χρήματα που με την αγορά υπερβαίνουν το διαθέσιμο μπάτζετ σε σχέση με κάποιον που θα έρθει ελεύθερος ή χωρίς να πληρωθεί ομάδα. Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις δεν θα υπάρξουν άμεσα ούτε με τον Κόντε, ούτε με φορ από το εξωτερικό. Όλα δείχνουν ότι ο επιθετικός θα έρθει μετά το ματς με την Ξάνθη.

Για τον Κόντε απλώς να υπενθυμίσουμε ότι τη σεζόν που πέρασε είχε συνολικά 31 ματς και 20 γκολ. Στο πρωτάθλημα σημείωσε 14 γκολ σε 26 ματς και στο κύπελλο 6 γκολ σε 5 αγώνες. Την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε 13 γκολ σε 25 ματς πρωταθλήματος, ένα σε δύο αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ και ήταν άσφαιρος σε τρία παιχνίδια κυπέλλου. Πριν έρθει στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2016, αγωνιζόταν στη Μέριδα, ενώ έχει περάσει κι από τις Κόρδοβα, Αλκογιάνο, Μελίγια.