Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δύσκολα θα συνεχίσει ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό



Απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, μετά και την απώλεια του τίτλου της Α1.

Αμέσως μετά τη λήξη του 5ου τελικού, που ανέδειξε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό το σενάριο περί της άμεσης απομάκρυνσης του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον πάγκο του Ολυμπιακού ακουγόταν όλο και πιο έντονα. 

Οι Πειραιώτες τελείωσαν την χρονιά μένοντας εκτός και από τους τρεις τίτλους που διεκδικούσαν (Euroleague, πρωτάθλημα και κύπελλο), γεγονός που σημαίνει ότι μετά από περίπου 4 χρόνια ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ήδη τα πρώτα ονόματα έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Κυριακής, περισσότερο αυτό του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινκέρι.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Cosmote παραδέχθηκε ότι ήρθε η ώρα για να παρθούν αποφάσεις, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πιο αναλυτικά είπε: «Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας στη διάρκεια της σεζόν και πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μαζί με τη διοίκηση να δούμε το μέλλον. Σίγουρα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις».

Αναφερόμενος στον 5ο τελικό, αφού συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, στάθηκε στην αποχώρηση της ομάδας στο ημίχρονο: «Στην αρχή ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο επηρεαστήκαμε από τη διακοπή. Δεν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και μετά από κάποια λάθη στην επίθεση, δώσαμε εύκολα καλάθια στον Παναθηναϊκό που βγήκε στο τρανζίσιον και πήρε μια διαφορά.

Είμαι υπερήφανος για την ομάδα, για τον τρόπο που έπαιξε και για την προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, δεν τα καταφέραμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.»