Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Champions League: Ημέρες 2014 με τελικό ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης



Ένα γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20ό λεπτό στάθηκε αρκετό για τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να επιβληθεί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στη ρεβάνς του 0-0 στο «Έτιχαντ» τη Μεγάλη Τρίτη και να στείλει τη «βασίλισσα» στον τελικό του Μιλάνου, που είναι ο 14ος στην ιστορία της.

Η κακή ημέρα για τους Άγγλους φάνηκε από το ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 10΄ ο Μανουέλ Πελεγκρίνιείδε τον Κομπανί να τραυματίζεται (για άλλη μια φορά) και να κάνει πολύ νωρίς την πρώτη αλλαγή του. Προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 13΄ ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Καρβαχάλ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Στο 20΄ ήταν και πάλι ο Καρβαχάλ που σέντραρε στον Μπέιλ, ο Ουαλός έπιασε το σουτ που βρήκε και στον Φερνάντο και με τη βοήθεια και του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ, ενώ στο 36΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Σέρχιο Ράμος, επειδή ο Πέπε ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Σίτι, που έως τότε είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με Αγουέρο και Ντε Μπράιν ωσεί παρόντες στο γήπεδο, έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 44΄, όταν ο «κεραυνός» του Φερναντίνιοβρήκε στο δεξί δοκάρι του Κέιλορ Νάβας και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 67΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μπέιλ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 84΄ ο Ντε Μπράιν προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να χαθεί η τελευταία ευκαιρία των Άγγλων στο 89΄, με το πολύ επικίνδυνο σουτ του Αγουέρο να φεύγει μόλις άουτ.