Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απόστολος Χαριτωνίδης: Νίκησε την λευχαιμία και πήρε χρυσό στην σφαίρα



Πριν από εννιά χρόνια διαγνώσθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα και οι γιατροί του έδιναν λίγες πιθανότητες να επιβιώσει.

Όπως γράφει το ethnos.gr, ο Απόστολος Χαριτωνίδης όχι μόνο νίκησε το μεγαλύτερο αντίπαλο του ανθρώπου αλλά βγήκε και πιο δυνατός από μία πολύχρονη μάχη. Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο δυνατός, συμπαραστέκεται σε συμπατριώτες μας που δίνουν μάχη με την λευχαιμία, ηγείται της εκστρατείας για να μεγαλώσει η κοινότητα των δοτών μυελού των οστών και παράλληλα αγωνίζεται σε πολλά αθλήματα και αγωνίσματα κατακτώντας συνεχώς διακρίσεις όπως αυτή χθες στο Ντουμπάι κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας του 11th Fazza Championships World Para Athletics Grand Prix 2019.

«Το θηρίο δεν είναι ανίκητο»
Ο Απόστολος Χαριτωνίδης ήταν πρώτος στη σφαίρα κατηγορίας F37 ξεπερνώντας δυνατούς αντιπάλους. «Ημουν σε καλή μέρα. Πίστευα σε κάτι ξεχωριστό. Αισθάνομαι πολύ καλά, έχω αυτοπεποίθηση. Οι επιτυχίες μου είναι αφιερωμένες σε όσους δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο. Να ξέρουν πως το θηρίο δεν είναι ανίκητο αρκεί να το πιστέψουν και να έχουν αυτοπεποίθηση, δύναμη και κυρίως πίστη», δήλωσε ο Απόστολος Χαριτωνίδης.

Με δικά τους έξοδα στο Ντουμπάι
Επίσης ο Λουκάς-Ιωάννης Πρωτονοτάριος ήταν δεύτερος στα 100μ. Τ36, ενώ ο Στέλιος Μαλακόπουλος που τρέχει με τεχνητά κάτω άκρα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος πριν λίγες ημέρες, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. Τ62.

Ο Χαριτωνίδης, στην πρώτη του εφετινή εμφάνιση, είχε καλύτερη βολή στα 12 μέτρα 31 εκατοστά που του χάρισε και το χρυσό μετάλλιο στην κοινή κατηγορία F37/38, ενώ ο Πρωτονοτάριος που επίσης έκανε την παρθενική του εμφάνιση για το 2019, ήταν δεύτερος στην κοινή κατηγορία Τ35/36 με 13.92. Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε ο Μαλακόπουλος με 12.64 που τον έφερε στην 4η θέση της κοινής κατηγορίας Τ44/62 (το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος με 13.04 από τις 20 Μαίου 2017).

Ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Μανώλης Στεφανουδάκης ήταν 5ος στη σφαίρα κατηγορίας F54 με 8.15μ., ενώ ο Φίλιππος Παπαδάκης κατέλαβε την 7η θέση στη σφαίρα κατηγορίας F55 με 6.08μ. Να σημειωθεί όπως όλοι οι Έλληνες αθλητές συμμετέχουν στο Γκραν Πρι με προσωπικά τους έξοδα.