Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Απόψε ο τελικός του Champions League ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ



Τότεναμ και η Λίβερπουλ συγκρούονται απόψε (22:00, ΕΡΤ Sports, Cosmote Sports) στη Μαδρίτη με έπαθλο το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Ο σπουδαίος τελικός του Champions League 2019 μαγνητίζει το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη.

Λίγα 24ωρα μετά τον άλλο αγγλικό «εμφύλιο» στον τελικό του Europa League δύο ακόμη φημισμένα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Γηραιάς Αλβιώνας θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Metropolitano της ισπανικής πρωτεύουσας και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ειδικά μετά τις εντυπωσιακές ανατροπές που πέτυχαν οι δύο ομάδες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι η Τότεναμ αν και ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από τον Άγιαξ και παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στη ρεβάνς στο Άμστερνταμ, πέτυχε τρία γκολ (το τρίτο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό. Από την άλλη, η Λίβερπουλ, αν και ηττήθηκε με 3-0 από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, έκανε το «θαύμα» και κέρδισε 4-0 στον επαναληπτικό στο Anfield, παίρνοντας ιστορική πρόκριση.

Η Τότεναμ παίζει πρώτη φορά σε τελικό Champions League και εάν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, θα γίνει η έκτη ομάδα που θα έχει πάρει και τις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (το έχουν πετύχει ήδη Γιουβέντους, Άγιαξ, Μπάγερν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Η Τότεναμ είναι κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1963) και του Κυπέλλου UEFA (1972,1984).

Στον αντίποδα, οι Κόκκινοι, στην ένατη συμμετοχή τους (δεύτερη συνεχόμενη μετά την ήττα στον περσινό τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης), στοχεύουν στο έκτο τρόπαιο της ιστορίας τους (έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League τις χρονιές 1977, 1978, 1981, 1984, 2005).

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν από την αποψινή αναμέτρηση έχουν προηγηθεί άλλοι έξι τελικοί με φιναλίστ ομάδες από την ίδια χώρα. Αναφορικά με τη σημερινή αναμέτρηση, ο Κέιν είναι αμφίβολος για την Τότεναμ, ενώ για τη Λίβερπουλ είναι νοκ άουτ ο Κεϊτά.