Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ανάσα από την Goldman Sachs στην Μπαρτσελόνα



Η Goldman Sachs έδωσε «ανάσα ζωής» στα οικονομικά της Μπαρτσελόνα, συμφωνώντας σε τριετή περίοδο αποπληρωμής του δανείου των 595 εκ. που της χορηγήσει για να διευκολύνει την οικονομική κατάστασή της.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της El Confidencial, το δάνειο χωρίστηκε σε δύο δόσεις: η πρώτη, ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ, δεν θα χρειαστεί να αρχίσει να αποσβένεται ως το καλοκαίρι του 2024, οπότε το συγκρότημα από την Καταλωνία θα πρέπει να πληρώνει μόνο τόκους τα επόμενα τρία χρόνια.

Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεό κατά τη λήξη του δανείου, το 2032. Ωστόσο, το δάνειο υποχρεώνει τους «μπλαουγκράνα» να συμμορφωθούν με ορισμένες οικονομικές παραμέτρους που σχετίζονται με το χρέος και το μεικτό λειτουργικό περιθώριο.

Το δάνειο της Goldman Sachs χρησιμοποιείται από την Μπαρτσελόνα για να εξοφλήσει το πιο επείγον χρέος, που αφορά δεκάδες προμηθευτές, όπως και να καλύψει τις πληρωμές της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών.

Η Μπαρτσελόνα συσσώρευσε χρέος 1,350 δις ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, 15% περισσότερο από το προηγούμενο έτος, όταν ήταν στα 1,173 δις ευρώ.