Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ασία



Σπάνιος ρινόκερος γεννήθηκε στην Ινδονησία – Υπάρχουν λιγότεροι από 80 σε όλο τον κόσμο

Σε καταφύγιο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένα σπάνιο είδους ρινόκερου, καθώς το συγκεκριμένο είδος έχει λιγότερα από 80 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον ρινόκερο Σουμάτρας, που είναι φυτοφάγο ζώο και ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα.



Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Σουλαουέζι της Ινδονησίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.



28% περισσότεροι Κινέζοι με βίζα για τις ΗΠΑ

H χορήγηση κάρτας Visa σε Κινέζους αυξήθηκε το 2018 κατά 28%, φτάνοντας τις 115.000, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Κίνα που ήλθαν στην Ελλάδα.



Hoi An: Μια πόλη… ασιατικό παραμύθι

Η πόλη Hoi An βρίσκεται στο Βιετνάμ, στις ακτές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, στην επαρχία Quang Nam.

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κατοικείται από περίπου 120.000 κατοίκους και αποτελεί ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο παράδειγμα παλιάς πόλης και λιμανιού που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.



Deal Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ: Τι σημαίνει η συμφωνία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία

Μετά από έξι μήνες συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, σεναριών επί σεναριών, το πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την συμφωνία του με την Panasia για την παραχώρηση του 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που του ανήκουν.

 



«Τρύπα» 1 δισ. δολαρίων στον κύκλο εργασιών της Folli Follie

Στη φόρα οι «σκελετοί» της Folli Follie

«Ξεγυμνώνει» τη Folli Follie το πόρισμα της Alvarez & Marsal. Τα τραπεζικά διαθέσιμα της εταιρείας αποδεικνύονται μόλις 7,4 εκατ. ευρώ αντί για 296 εκατ., ενώ ανύπαρκτα είναι τα 90% των εσόδων στην Ασία, τα οποία φτάνουν μόλις τα 116,8 εκατ. αντί για 1,112 δισ, σύμφωνα με το newmoney.