Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε στη Λήμνο με F-16

Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου στους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Λήμνο. Ο πτέραρχος Χριστοδούλου συνοδευόμενος μόνο από τον υπασπιστή του πέταξε στη Λήμνο με ένα διθέσιο F-16 Block 52 της 337 Μοίρας.



Έγγραφο του ΥΠΕΞ αποκαλύπτει γιατί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είπε ότι αν γίνει πόλεμος θα είμαστε μόνοι μας απέναντι στην Τουρκία...

Η πρόσφατη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Αποστολάκη ότι δεν θα συμπολεμήσει κανείς δίπλα μας σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία, αντανακλά την  εικόνα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία είναι αποκαρδιωτική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.



Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε την Πέμπτη σε συνάντηση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies».



Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες και Σχηματισμούς ενόψει του Νέου Έτους

Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, ενόψει του Νέου Έτους, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε τις ακόλουθες Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων:



Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι συζητήθηκε

Από 6 έως 7 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee), σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στις Βρυξέλλες.

Οι κύριες θεματικές ενότητες οι οποίες συζητήθηκαν στη σύνοδο αφορούσαν: