Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

αποθεματικα



Μαξίμου: Ψεύδεται η ΝΔ ότι η κυβέρνηση θα δημεύσει τα αποθεματικά των Ταμείων

Το Μαξίμου αντεπιτίθεται , με  «non paper», έπειτα απότην  ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία, επικαλούμενη δημοσιεύματα, καλεί την κυβέρνηση να μην βάλει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αναφέρει σχετικά η κυβέρνηση:



ΝΔ: Μη βάλετε χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Να εγκαταλείψει την ιδέα για δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο τύπου του κόμματος.   

 

Ξένος Τύπος: "Θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα!"

«Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».



Διεθνής Τύπος: Χάος στην Αθήνα - Ο Τσίπρας σαρώνει τα αποθεματικά

Χάος επικρατεί τον Απρίλιο στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να συμμαζέψει και τα τελευταία της αποθεματικά, γράφει ο γερμανικός Τύπος.



Η κυβέρνηση "έπνιξε" οικονομικά την χώρα: Εβαλαν πάλι «χέρι» στα αποθεματικά για να πληρώσουν τις επικουρικές του Μαρτίου

Χέρι στα αποθεματικά, σπάζοντας αυτή τη φορά 90 εκατ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα, έβαλε άλλη μία φορά η Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς δεν είχε να πληρώσει τις συντάξεις του Μαρτίου.