Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

αναπαρασταση



Δείτε ζωντανά – 200 χρόνια μετά: Έτσι ορκίστηκαν οι αγωνιστές του ’21

Την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, όπως αυτή έγινε 200 χρόνια πριν, στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, μετέδωσε ζωντανά το απόγευμα της Τρίτης το διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία (www.pemptousia.gr) και το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία (www.ope.gr).



Τοπαλούδη:Εξετάζεται από τις ανακριτικές αρχές η αναπαράσταση του εγκλήματος στη Ρόδο

Αίτημα προς την Ανακρίτρια Γρεβενών, που κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών, για την λήψη συμπληρωματικής απολογίας από τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενους για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού από δύο δράστες από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, απέστειλε αρμοδ



Αναπαράσταση της μάχης στο Καλπάκι

Το «ΟΧΙ», η εισβολή, η αντίσταση, η νίκη. Στιγμές από ένα Έπος. Οι πρώτες μέρες του πολέμου. Στον ίδιο τόπο, στα ίδια χώματα. Στο Καλπάκι.

Στο ύψωμα του Μαχητή που το αγέρωχο βλέμμα του διαπερνά τον ορίζοντα, εκεί κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



Σέρρες: Οι μνήμες ξυπνούν στις 13 και 14 Μαΐου στο απόρθητο οχυρό Ρούπελ

Η συγκίνηση θα… περισσέψει στις 13 και 14 Μαΐου 2017 στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες και στην εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» (www.roupel1941.gr), που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Σιντικής, με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή. 



Σκληρές εικόνες από τη «ματωμένη» αναπαράσταση των παθών του Ιησού στις Φιλιππίνες

Για μία ακόμη χρονιά, η αναπαράσταση των παθών του Ιησού στο χωριό Κουτούντ των Φιλιππινών, η οποία περιλαμβάνει την πραγματική σταύρωση φανατικών πιστών, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.



Ιεροσόλυμα: Δείτε την αναπαράσταση της διαδρομής του Χριστού προς τον Γολγοθά (video)

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, η ημέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα, πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης...

Στα Ιεροσόλυμα, τα οποία τις ημέρες αυτές αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Χριστιανούς, πιστοί με σταυρούς στην πλάτη ακολουθούν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.