Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

αμυγδαλα



Αμύγδαλα: Τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό μας

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο νόστιμους, υγιεινούς και δημοφιλείς ξηρούς καρπούς.

Ωμά ή καβουρντισμένα είναι απολαυστικά σαν σνακ και δίνουν γεύση και άρωμα σε επιδόρπια, αλλά και σε πολλά πιάτα, κυρίως της ινδικής και της διεθνούς κουζίνας.



Αμύγδαλα: Το μυστικό για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας

Οι ξηροί καρποί είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών.

Είναι επίσης πλούσιοι σε καλά λιπαρά, τα οποία είναι μεν ωφέλιμα για την υγεία, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους.



Ποιος ξηρός καρπός διώχνει «άμεσα» τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;

Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα.

 



Αυτός ο ξηρός καρπός έχει μοναδικά οφέλη για όσους πάσχουν από διαβήτη

Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών.

Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.

Ο λόγος για τα αμύγδαλα!



Να γιατί πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί και όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε ως σνακ. Γιατί όμως τα αμύγδαλα ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους ως το superfood που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα;

Τα αμύγδαλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε.