Πάστα αμυγδάλου με σαβαγιάρ
Ένα εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με κρέμα αμυγδάλου, άρωμα λικέρ πικραμύγδαλου και καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ. Απαλό, αρωματικό και ιδανικό για γιορτές, τραπέζια και κάθε περίσταση που θέλετε να σερβίρετε κάτι ξεχωριστό!
Ένα εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με κρέμα αμυγδάλου, άρωμα λικέρ πικραμύγδαλου και καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ. Απαλό, αρωματικό και ιδανικό για γιορτές, τραπέζια και κάθε περίσταση που θέλετε να σερβίρετε κάτι ξεχωριστό!
Το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο.
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμης
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού κολοκυθόσποροι
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι
2 κ. σ. μικρά κομματάκια σοκολάτας
Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο νόστιμους, υγιεινούς και δημοφιλείς ξηρούς καρπούς.
Ωμά ή καβουρντισμένα είναι απολαυστικά σαν σνακ και δίνουν γεύση και άρωμα σε επιδόρπια, αλλά και σε πολλά πιάτα, κυρίως της ινδικής και της διεθνούς κουζίνας.
Οι ξηροί καρποί είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών.
Είναι επίσης πλούσιοι σε καλά λιπαρά, τα οποία είναι μεν ωφέλιμα για την υγεία, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους.
Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα.
Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών.
Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.
Ο λόγος για τα αμύγδαλα!