Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΕΣΣΕΞ



Άγιος Σωφρόνιος, Η πιο υπέροχη επιστήμη!

Τις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα στο Βέλγιο ένα ορθόδοξο Συνέδριο με θέμα: “Η υπακοή και η πειθαρχία. Ενδιαφέρον θέμα!”



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ: Να καλλιεργούμε τη σκέψη μας, με τη θύμηση των παθών του Χριστού και τη ζωή των Αγίων για να αγιασθούμε

Πρέπει να μελετάμε και να φέρνουμε μέσα μας τα πάθη του Χριστού και τη ζωή και τα μαρτύρια των Αγίων λέει ο Μητροπολίτης Ύδρας στο Διεθνές πρακτορείο Ορθοδοξία αναφερόμενος και στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου που έκανε υπακοή στην Εκκλησία ενώ τόνισε: “Βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου δε μπορείς να μην συγκλονισθείς.”



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ: Να καλλιεργούμε τη σκέψη μας, με τη θύμηση των παθών του Χριστού και τη ζωή των Αγίων για να αγιασθούμε

Πρέπει να μελετάμε και να φέρνουμε μέσα μας τα πάθη του Χριστού και τη ζωή και τα μαρτύρια των Αγίων λέει ο Μητροπολίτης Αιγίνης στο Διεθνές πρακτορείο Ορθοδοξία αναφερόμενος και στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου που έκανε υπακοή στην Εκκλησία ενώ τόνισε: “Βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου δε μπορείς να μην συγκλονισθείς.”



Από το θάνατο στην προσδοκία της Ανάστασής μας

Αγίου Σωφρονίου του Essex

Πολλοί ασκητές αγαπούσαν τις ασθένειες, γιατί η ασθένεια ελαφρύνει τον πόλεμο με τα σαρκικά πάθη. Και εφόσον δεν νικήσαμε ακόμη τα πάθη, δεν μπορούμε να ζήσουμε τη χαρά τής αναστάσεως στο πλήρωμά της.

Παρ᾿ όλα αυτά, μερικώς ωστόσο την ζούμε.