Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 -

200 βουλευτές



Σενάρια εκλογών επαναφέρει το φιάσκο με τους 200

Η πολιτική ήττα της κυβέρνησης στο θέμα του εκλογικού νόμου, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια πρόωρων εκλογών. 



Τέλος οι 200, τώρα Σύνταγμα και στο βάθος δημοψήφισμα

Την επόμενη μέρα του εκλογικού νόμου κοιτούν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο στόχος των 200 εδρών για την άμεση εφαρμογή της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και της απλής αναλογικής αποτελεί και επίσημα παρελθόν.

 



Στο «κυνήγι» των 200 βουλευτών

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με την απλή αναλογική που ψηφίζει εντός της εβδομάδας η Βουλή και με τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζει να προκαλέσει, αλλά και τις βάσεις για την ανατροπή ακόμη και θεσμικών δεδομένων όπως η Προεδρευομένη Δημοκρατία, βάζει ο κ.



Ακαρπες προσπάθειες για τους 200 βουλευτές

Στο κενό φαίνεται ότι πέφτουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να προσεγγίσει, με εναλλακτικές προτάσεις και δεσμεύσεις, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, προκειμένου να ψηφίσουν το νέο εκλογικό νόμο, ώστε να πετύχει την πλειοψηφία των 200 βουλευτών που επιδιώκει, καθώς χθες τόσο η ΝΔ όσο και τα δύο προαναφερόμενα κόμματα κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και θέσεις, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του