Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

100 χρόνια



Βίντεο Ντοκουμέντο: Έτσι ήταν το Άγιο Όρος πριν από 100 χρόνια- Η καθημερινότητα πριν από έναν αιώνα στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας

Πώς ήταν το Άγιο Όρος πριν από έναν αιώνα, ποιά ήταν τα διακονήματα των μοναχών και ποιά η καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία, στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας, περιγράφει με μαγνητοσκόποηση της εποχής του 1917, ένα κινηματογραφικό συνεργείο λήψεων.



Επέτειος της απόβασης των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη

Τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη πραγματοποιεί την Τετάρτη 15 Μαΐου το Μουσείο Μπενάκη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας στο Κολωνάκι.

 



100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Εκατό χρόνια πριν, την 1η Ιανουαρίου 1919, γεννιόταν στη Νέα Υόρκη ο συγγραφέας Τζερόμ Ντέιβιντ, πιο γνωστός με τα αρχικά του Τζ. Ντ.



Σαν Σήμερα: 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Δείτε ΦΩΤΟ

Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε αρχικά μία γιγάντια ευρωπαϊκή σύγκρουση που κρίθηκε στο δυτικό μέτωπο, στην Γαλλία και το Βέλγιο, όπου εκτυλίχθηκαν οι μεγαλύτερες και φονικότερες μάχες.



100 χρόνια από τη πυρκαγιά που κατέστρεψε τη θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μεγάλη Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης που κατέκαψε μεγάλο μέρος της τον Αύγουστο του 1917, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ένα πολυθέαμα  θα εξελιχθεί στην πόλη.

Με ελεύθερη  είσοδο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.



Της πήραν τον 4χρονο γιο της και δε της τον έδωσαν ποτέ - 100 χρόνια μετά το παιδί αποκαλύπτει...

Όταν η Lessie και ο Percy Dunbar από τη Louisiana ξεκίνησαν με τους γιους τους Bobby και Alonzo για ένα ταξίδι στην λίμνη Swayze μια ηλιόλουστη μέρα του Αυγούστου το 1912, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε. Αν ήξεραν, πιθανόν να μην έφευγαν από το σπίτι εκείνη τη μέρα.