Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

ζωολογικός κήπος



Το Halloween είναι εδώ...

Το Ηalloween είναι εδώ για όλους, μικρούς, μεγάλους αλλα και τους μικρούς μας τετράποδους φίλους.

Σε ρυθμούς Halloween είναι ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου, καθώς οι καμηλοπαρδάλεις, τα σκιουράκια, οι μαϊμούδες και οι γορίλες απόλαυσαν λιχουδιές που τους τις πρόσφεραν σε σκαλισμένες κολοκύθες.



Οργή για τα υποβρύχια κόλπα των ελεφάντων σε ζωολογικό κήπο

Στο στόχαστρο φιλοζωικών οργανισμών έχει μπει ο ζωολογικός κήπος Khao Kheow στην Ταϊλάνδη για τις δοκιμασίες που οι εκπαιδευτές υποβάλλουν τους ελέφαντες.

Συγκεκριμένα, ένα υποβρύχιο σόου που γίνεται με ελέφαντες μέσα σε μια τεράστια δεξαμενή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οργανώσεων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.



Ταΐζουν τα ζώα με παγάκια λόγω καύσωνα (βίντεο)

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Βενσέν στο Παρίσι, εν μέσω του καύσωνα που ταλαιπωρεί την Ευρώπη, έκαναν μία ξεχωριστή έκπληξη στα ζώα που φιλοξενούν.

Τους έδωσαν την τροφή σε… παγάκι, για να παίξουν, αλλά κυρίως για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. 



Σπάνιος μαύρος ρινόκερος γεννήθηκε μπροστά στα μάτια των επισκεπτών ζωολογικού κήπου

Η γέννηση του μικρού ανατολικού μαύρου ρινόκερου, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση, δίνει ελπίδες για τη διατήρηση του είδους. Μόνο 650 ρινόκεροι αυτού του είδους υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση.



Γορίλας σπάει το προστατευτικό γυαλί σε ζωολογικό κήπο - Δείτε τι ακολούθησε (βίντεο)

Στα πόδια το έβαλαν οι επισκέπτες ζωολογικού κήπου στη Νεμπράσκα όταν ένας γορίλας έσπασε το ένα από τα διαχωριστικά τζάμια που τον κρατούν μακριά.

Δείτε τι επακολούθησε στο βίντεο που ακολουθεί.



Λάθος συναγερμός στη Γερμανία - Δεν δραπέτευσαν ποτέ τα άγρια ζώα από τον ζωολογικό κήπο

H συγκεκριμένη είδηση έσπειρε τον τρόμο σήμερα στη δυτική Γερμανία.

Συγκεκριμένα οι Αρχές αναζητούσαν δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις και ένα τζάγκουαρ στην περιοχή Άιφελ. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, τα άγρια ζώα δεν είχαν φύγει ποτέ τον ζωολογικό κήπο απλά είχαν κρυφτεί για να προφυλαχθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.