Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

ζητηση



Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα λόγω καύσωνα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι φορείς της αγοράς έχουν εξετάσει 48 διαφορετικά σενάρια για βλάβες σε μονάδες παραγωγής ή / και στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αντιμετώπισή τους.

 

Βουλή: Συνεχίζονται τα πυρά εκατέρωθεν

Βουλή: Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικότερα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία, κατηγορώντας τον ότι ζήτησε από την καγκελάριο Μέρκελ την περικοπή των συντάξεων.



Αιφνιδιαστική συνάντηση Ερντογάν – Βαρθολομαίου σήμερα – Τι θα ζητήσει ο Πατριάρχης

Συνάντηση του  Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. 



Νέες ειδικότητες στον τομέα υγείας λόγω γήρανσης του πληθυσμού

Μία άλλη όψη του νομίσματος δίνει νέα ανάλυση του ΣΕΒ η οποία κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης για δεκάδες νέες ειδικότητες τον τομέα των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.



Εκτόξευση στη ζήτηση φυσικού αερίου. Πιο ακριβό αναμένεται το πετρέλαιο φέτος

«Εκτόξευση» κατά 60%- 100% καταγράφει φέτος η ζήτηση για φυσικό αέριο με τον αριθμό των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία να αυξάνεται διαρκώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Εταιριών Διανομής (ΕΔΑ).

Βασική αιτία για την αύξηση της ζήτησης είναι η σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα νοικοκυριά σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.