Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ζιπέ



Δημοσκόπηση δείχνει Ζιπέ στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Την ώρα που τα σενάρια που θέλουν στελέχη των Ρεπουμπλικάνων να σκοπεύουν να προτείνουν τον Αλέν Ζιπέ για τη θέση του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές -στη θέση του Φρανσουά Φιγιόν-, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Φιγιόν χάνει έδαφος, ενώ ο Ζιπέ θα περνούσε στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών.



Σαρκοζί και Ζιπέ συζήτησαν για την υπόθεση Φιγιόν

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ συζήτησαν χθες το βράδυ την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εμπλοκή του συντηρητικού υποψηφίου για την προεδρία Φρανσουά Φιγιόν σε σκάνδαλο περί αργομισθίας της συζύγου του, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους Ρεπουμπλικανούς.



Θρίαμβος του Φιγιόν στη Γαλλία: Ο πρώην πρωθυπουργός συγκέντρωσε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέν Ζιπέ και έγινε υποψήφιος της δεξιάς για την προεδρία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών, που έγινε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.



Γαλλία: Προβάδισμα Φιγιόν-Ζιπέ

Με την καταμέτρηση να έχει φτάσει σχεδόν το 50% των εκλογικών κέντρων ο Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται να εξασφαλίζει την 1η θέση για τον 2ο γύρο των εκλογών στη γαλλική δεξιά.



Στις κάλπες σήμερα η γαλλική Δεξιά: Ζιπέ ή Σαρκοζί για υποψήφιος πρόεδρος;

Τα μέλη της γαλλικής Δεξιάς καλούνται να αναδείξουν τον επόμενο ηγέτη τους, αυτόν που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2017 με τον Αλέν Ζιπέ και τον Νικολά Σαρκοζί να    διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών. 



Προβάδισμα 14% του Αλέν Ζιπέ έναντι του Νικολά Σαρκοζί σε δημοσκόπηση

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων του Αλέν Ζιπέ έναντι του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στις προκριματικές για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro.