Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ζίκα



Κοντά σε ένα εμβόλιο για τον Ζίκα βρίσκονται οι επιστήμονες

Έως τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα, το οποίο θα γίνει άμεσα διαθέσιμο, μέσω της διαδικασίας της κατεπείγουσας έγκρισης.



Νέο κρούσμα του ιού Ζίκα εντοπίστηκε στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανακοίνωσε το όγδοο κρούσμα του ιού Ζίκα σήμερα που εντοπίστηκε σε 67χρονο, οποίος εκδήλωσε για πρώτη φορά συμπτώματα στα τέλη Νοεμβρίου.



Αργεντινή: Ο πρώτος θάνατος βρέφους εξαιτίας του Ζίκα

Ένα βρέφος απεβίωσε από μικροκεφαλία που του προκάλεσε ο ιός Ζίκα στην Αργεντινή, στην βορειοδυτική επαρχία Τουκουμάν, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι εθνικές υγειονομικές αρχές κάνοντας λόγο για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα αυτή.



Ο ιός Ζίκα μολύνει τα μάτια - Πιθανώς μεταδίδεται μέσω των δακρύων

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να φθάνει στα μάτια και να τα μολύνει, όπως έδειξαν πειράματα με ποντίκια. 

Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί μερικοί ασθενείς με Ζίκα τυφλώνονται.



Πρώτο κρούσμα Ζίκα στη Μαλαισία

Η Μαλαισία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης με τον ιό Ζίκα. Πρόκειται για μία γυναίκα που βρέθηκε θετική στον ιό, μετά από τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη γειτονική Σιγκαπούρη.

Η 58χρονη γυναίκα παρουσίασε τα συμπτώματα μόλυνσης από τον ιό μία εβδομάδα μετά την επιστροφή της από τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.



Σιγκαπούρη: 41 περιστατικά μόλυνσης από τον ιό Ζίκα

Τα περιστατικά μόλυνσης με τον ιό Ζίκα αυξήθηκαν στα 41 στη Σιγκαπούρη, με το υπουργείο Υγείας να εντατικοποιεί τους ελέγχους στην περιοχές όπου υπάρχει υψηλή πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας, επιβεβαιώνουν 41 περιστατικά τοπικά μεταδιδόμενων μολύνσεων στη Σιγκαπούρη.