Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ζεστό νερό



Τα 8 οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που έχει η κατανάλωση αρκετού νερού στον οργανισμό μας. Η κατανάλωση μερικών ποτηριών ζεστού, ή καυτού νερού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Παρόλο που υπάρχει λίγη επιστημονική έρευνα σχετικά με τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό, πολλοί υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία.



Τέσσερις λόγοι που πρέπει να πίνετε ζεστό νερό

Ο οργανισμός μας χρειάζεται την κατανάλωση νερού, καθώς συμβάλλει στην ενυδάτωση και σωστή λειτουργία των οργάνων.

Αρκετοί έχουν επισημάνει, επίσης, τα οφέλη που ζεστού νερού με λεμόνι αλλά όπως φαίνεται ακόμη και το σκέτο ζεστό νερό μπορεί να μας ωφελήσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ιατρικά Νέα.



Θέρμανση και ζεστό νερό από γεωθερμία θα αποκτήσουν σύντομα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Την επιλογή της θέρμανσης από γεωθερμία θα έχουν πλέον οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, χορηγήθηκε στον δήμο Αλεξανδρούπολης άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας, δηλαδή χαμηλής περιεχόμενης θερμοκρασίας (μέχρι 90ο C).



Μεγάλη προσοχή: Ποτέ να μην πίνετε ζεστό νερό από τη βρύση!

Σίγουρα κάποιος γνωστός ή φίλος θα σας έχει προτρέψει να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό από τη βρύση του σπιτιού σας είτε για μαγείρεμα είτε για πόση.



Εσείς ξέρετε πότε πρέπει να πίνετε κρύο και ζεστό νερό;

Αν μιλήσεις με ένα διαιτολόγο και του ζητήσεις διατροφικές συμβουλές, ένα είναιτο μόνο σίγουρο: θα σου τονίσει αμέτρητες φορές ότι πρέπει να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας.



Ξέρετε γιατί στις φυλακές του Αλκατράζ είχαν μόνο ζεστό νερό; Ο λόγος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Το διαβόητο σωφρονιστικό κατάστημα του Αλκατράζ, ο φοβερός και τρομερός «Βράχος», ήτανη μόνη αμερικανική φυλακή που φιλοξενούσε μια έξτρα άνεση στους κρατουμένους της: είχε ζεστό νερό στα ντους.