Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025 -

ζεσταμα



Προσοχή: Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε. Τι αποκαλύπτει διαιτολόγος. Βίντεο

Μία διαιτολόγος αποκάλυψε ότι μερικές τροφές πρέπει να ζεσταίνονται μόνο μία φορά καθώς μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ην υγεία στην περίπτωση που ξαναζεσταθούν.



Γιατί δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μέσα σε πλαστικό τάπερ

Ένας γαστρεντερολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Saurabh Sethi δήλωσε ότι δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο μικροκυμάτων, σε πλαστικό δοχείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων από τις χημικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή των πλαστικών τάπερ.



Αυτά είναι τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε – Κίνδυνος να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε καθώς υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια.

Οι κίνδυνοι από την αναθέρμανση του φαγητού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των νεφρών.



Προσοχή! Μην φας το ρύζι που περίσσεψε από χθες!

Όλοι έχουμε ξαναζεστάνει το χθεσινό ριζότο ή έχουμε πάρει στη δουλειά ταπεράκι με κοκκινιστό και ρύζι από τη μαμά μας.



Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται μετά το μαγείρεμα

Το φαγητό που πετιέται στα σκουπίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες σπατάλες της καθημερινότητας...

Αν το «δεν πετιέται τίποτα» είναι κανόνας σε ένα νοικοκυριό, τότε αξίζει να σταθούμε και στην εξαίρεσή του.



Δηλητηρίαση από το ρύζι-Τι να προσέξετε

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν συχνά να πάθουν δηλητηρίαση από το μαγειρεμένο ρύζι που περισσεύει στο γεύμα και το καταναλώνουν ξαναζεσταμένο αργότερα ή την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Πώς προκαλείται η δηλητηρίαση