Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ζαχαρο



Σύκα: Σε τι κάνουν καλό - Πως επηρεάζουν το «ζάχαρο» και την υγεία της καρδιάς

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους καρπούς στην αρχαία Ελλάδα και βασικό συστατικό της διατροφής όλων των μεσογειακών λαών της εποχής.

Τα σύκα θεωρούνται από τους ειδικούς ένα υγιεινό αλλά υποτιμημένο τρόφιμο, που ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία.



Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές - Τι σημαίνουν οι αυξημένες

Οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου δεν είναι αυτές ακριβώς που νομίζουμε, αφού ανάμεσα στο υγιές και στο διαβήτη υπάρχει και ο προδιαβήτης.

Πόσο σάκχαρο έχετε; Ξέρετε ποιες είναι οι ανώτατες φυσιολογικές τιμές και τί συμβαίνει όταν τις υπερβαίνετε; Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, διότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας.



Ο σοβαρός κίνδυνος για όποιον εμφανίσει διαβήτη τύπου 1 σε νεαρή ηλικία

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι εκ των πραγμάτων μια «πονηρή» νόσος, η οποία απαιτεί τη σχολαστική παρακολούθησή της από όσους ταλαιπωρεί. Ωστόσο, όσοι διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 1 σε νεαρή ηλικία, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων και έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σε σχέση με όσους έχουν ίδια διάγνωση σε μεγαλύτερη ηλικία.



Το μπαχαρικό που ρυθμίζει το ζάχαρο και προστατεύει από την αντίσταση στην ινσουλίνη!

Το χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού, από τα γλυκά και τα smoothies μέχρι τα δημητριακά και τις κόκκινες σάλτσες. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά, καθώς το γλυκό άρωμά του είναι ασύγκριτο και δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς!



Ο ξηρός καρπός που κάνει καλό στην καρδιά, στο ζάχαρο και στο διαβήτη

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.



Νυχτερινή υπογλυκαιμία: Τα 3 συμπτώματα που σχετίζονται με τον ύπνο

Μια κρίση υπογλυκαιμίας εκδηλώνεται όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πέφτουν χαμηλότερα από το φυσιολογικό όριο. Για τα περισσότερα άτομα με διαβήτη, αυτό το όριο είναι τα 70 mg/dL, αν και είναι πιθανό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά ασθενή.