Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

υψηλές θερμοκρασίες



Καιρός: Ψήνεται ο τόπος! Χτυπάει πάλι «κόκκινο» ο υδράργυρος

Κάτι παραπάνω από ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα με την θερμοκρασία να είναι στα… ύψη και το καλοκαίρι πλέον να έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κάποιες Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρξουν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά.



Πρόγνωση καιρού: Υψηλές θερμοκρασίες με αφρικανική σκόνη περιμένουμε την Παρασκευή

Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.



Θα πούμε αντίο στις τηγανητές πατάτες; Είναι καρκινογόνες λέει η ΕΕ

 Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, το ακρυλαμίδιο μπαίνει στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.



Κατακόρυφη και ασυνήθιστη άνοδος της θερμοκρασίας την Λαμπροβδομάδα

Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε αρχή καλοκαιριού θα επικρατήσουν τς επόμενες ημέρες στην Ελλάδα σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.



Τρελάθηκε ο καιρός - Από τη μία χιόνια και από την άλλη μπάνιο στη θάλασσα

Για περίεργα κόλπα που κάνουν οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι και προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας αλλά και για υψηλές θερμοκρασίες.