Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

υπουργός Παιδείας



Γερμανίδα υπουργός Παιδείας: «Τα σχολεία να προετοιμάσουν τους μαθητές για πιθανό πόλεμο

Τα σχολεία είναι υπεύθυνα για την προετοιμασία των μαθητών για το ενδεχόμενο πολέμου, αναφορικά με την  πολιτική προστασίας, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ προκαλώντας αίσθηση  και πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία.



Παρουσία της Υπ. Παιδείας ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μαρούσι

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.



Στα έδρανα της Χάλκης μαζί με μαθητές η υπ. Παιδείας..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. 

Η υπουργός κατά την αναχώρηση της από την Κωνσταντινούπολη για τη νήσο της Χάλκης, είχε μια τυχαία συνάντηση με μαθητές από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.



Αυτές είναι οι 6 ρυθμίσεις της Κεραμέως για την Παιδεία που έρχονται στη Βουλή

«Επιδιώκουμε τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα. Ξέρουμε ότι ο στόχος είναι σύνθετος και απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.



Το ΣτΕ απέρριψε τις αποφάσεις για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών - Οι προσανατολισμοί του υπ. Παιδείας - Η αντίδραση Γαβρόγλου

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα έφερε η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και το



Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια: Το σχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δημόσιος διάλογος του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις, καθώς μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να έχει παρουσιαστεί το πρώτο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.