Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

υπουργός Εξωτερικών



Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.



Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κράτους του Ισραήλ, κ. Israel Katz, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2019.



Στα 44 ο Τσίπρας έκανε το όνειρο του πραγματικότητα - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε το πρωί του Σαββάτου  στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως νέος υπουργός Εξωτερικών.

Χαρακτηριστική ήταν ατάκα του κ. Τσίπρα την ώρα που πόζαρε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.



Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τσίπρας - Το πρώτο τετ-α-τετ με τον Κοτζιά μετά την παραίτηση!

Στο υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός βρισκόταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ορκίστηκε με πολικό όρκο ως υπουργός Εξωτερικών.



Στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί ο Τσίπρας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ορκιστεί και ως υπουργός Εξωτερικών με πολιτικό όρκο.

Ακολούθως θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.



Βρετανός ΥΠΕΞ: Το να τιμωρήσετε τη Βρετανία για το Brexit θα βλάψει την Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα ότι το να τιμωρήσουν οι Βρυξέλλες τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα τροφοδοτήσει την επιθυμία κι άλλων κρατών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.