Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

υπουργός Εργασίας



Πάνω από 1 εκατ. οι εκκρεμείς συντάξεις και υποθέσεις

Στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ δίνει το υπουργείο Εργασίας μετά τη σχετική ερώτηση των βουλευτών της συμπολίτευσης Ζωή Ράπτη, Βασίλη Γιόγιακα και Ζήση Τζηκαλάγια.



Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με την υπουργό Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με επίκεντρο της συζήτησης τα εργασιακά θέματα της χώρας, όπως τη συνδικαλιστική νομοθεσία, την πορεία της κοινής πρωτοβουλίας για την αδήλωτη εργασία και τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο αυτής, καθώς και τ



ΗΠΑ: «Άκυρο» στον υποψήφιο υπουργό Εργασίας από τον Τραμπ

Στην απόρριψη της υποψηφιότητας του Άντριου Πούζντερ για τη θέση του υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ, προχώρησε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς ο υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα Εργασίας ενεπλάκη σε σκάνδαλο με μετανάστη πριν από χρόνια.



Η Ισπανία εγκαταλείπει τη ζώνη ώρας του Αδόλφου Χίτλερ

Η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Φατιμά Μπανέζ, πρότεινε νόμο με τον οποίο το εργάσιμο ωράριο θα λαμβάνει τέλος στις 6 μμ, μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ την Τρίτη.



Αύριο η συνάντηση Αχτσιόγλου-Θεσμών

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά. Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.



Έφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η 31χρονη υπουργός Εργασίας

Υπουργός , μόλις 31 έτους , το νεώτερο μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος (είναι τρία χρόνια μικρότερη από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλο), η Εφη Αχτσιόγλου είχε ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης του υπουργείου εργασίας για το κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά .