Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

υπουργός Άμυνας



Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ: Απάντηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας

'Αμεση απάντηση δόθηκε από τα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας της Τουρκίας που έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών κατά τις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υποεπιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που ξεκίνησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κα



Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα τετ α τετ που σήμανε τη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας.



Δηλώσεις Τσίπρα: Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος υπουργός εθνικής άμυνας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να ολοκληρώσει η κυβέρνησή του τη θητεία της και το έργο της.



ΗΠΑ: Ο Τραμπ άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Άμυνας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις ίσως είναι το επόμενο στέλεχος της κυβέρνησής του που θα παραιτηθεί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "60 Minutes" του τηλεοπτικό δικτύου CBS.



Πρόσκληση Π. Καμμένου στον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 



Σέρβος πρόεδρος κατά Κροατίας: «Ήσασταν… αδέρφια με τους Αλβανούς μόνο όταν σκοτώνατε Σέρβους»

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς, η οποία σε επίσκεψή της στην Αλβανία είπε ότι «οι Κροάτες και οι Αλβανοί είναι αδέλφια στον πόλεμο».