Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

υπουργείο Πολιτισμού



Το υπουργείο Πολιτισμού εξαγόρασε το βιομηχανικό συγκρότημα επί της Πειραιώς 260

Ολοκληρώθηκε η αγορά από το υπουργείο Πολιτισμού και η μεταβίβαση από την Εθνική Τράπεζα του βιομηχανικού συγκροτήματος επί της Πειραιώς 260 (π. Εργοστάσιο Τσαούσογλου). Πρόκειται για συμφωνία και πράξη κομβικής σημασίας για την ανάδειξη της περιοχής του Ελαιώνα σε πολιτιστικό πόλο.



Σίκινος: Αποδόθηκε το αποκατεστημένο μνημείο της Επισκοπής – Βραβείο Europa Nostra 2022

Παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αποδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το αποκατεστημένο μνημείο της Επισκοπής, στη Σίκινο.



«Ανοίγουν» θρησκευτικά μονοπάτια σε όλη την Ελλάδα – Αυξημένα τα κονδύλια για τουρισμό και πολιτισμό- Στο επίκεντρο τα προσκυνήματα

Ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού με την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης αλλά και με τις κατά τόπους περιφέρειες και Μητροπόλεις. Η κυβέρνηση αναδεικνύει την τουριστική βιομηχανία σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης και η Ορθόδοξη παράδοση μαζί με την πολιτιστική κληρονομιά καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο.



Τιτίκα Νικηφοράκη: Συλλυπητήρια του υπ. Πολιτισμού για την σπουδαία ηθοποιό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η σπουδαία ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη.

Η Τιτίκα Νικηφοάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου όπου εκείνη για μια περίοδο διετέλεσε ως συνθιασάρχης στο πλάι του. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ».



Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν είχε γίνει συντήρηση στο αναβατόριο της Ακρόπολης για 4 χρόνια

Στη Γερμανία παραγγέλθηκε τελικά το εξάρτημα που απαιτείται για την αποκατάσταση του αναβατορίου στην Ακρόπολη, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Δεδομένου ότι η κατεστραμμένη πλακέτα δεν βρέθηκε στην εγχώρια αγορά, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στην πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων, παραγγέλθηκε στη Γερμανία.



Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε υπουργεία, έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.