Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

υπουργείο Περιβάλλοντος



Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και πρόστιμα για αυθαίρετα θεσπίζει η κυβέρνηση

Νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα φέρνει το υπουργείο περιβάλλοντος,  η οποία θα ισχύσει από το τέλος του Ιουνίου του 2020 και θα φέρει αυξήσεις στα πρόστιμα κατά 20% και κλιμακωτή αύξηση προστίμου 5% για κάθε χρόνο καθυστέρησης τακτοποίησης 
Τις ανακοινώσεις έκανε  ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στάσιμο 



11 προσαγωγές μετά το “ντου” του Ρουβίκωνα σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος!

Σε 11 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την εισβολή που έκανε ο “Ρουβίκωνας” σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην οδό Αμαλιάδος, στους Αμπελόκηπους.



Εισβολή του Ρουβίκωνα σε κτίριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» μπήκαν μέσα και πέταξαν «τρικάκια», με τους υπαλλήλους να τρομοκρατούνται.

Ωστόσο δεν υπήρξε επεισόδιο με κάποιον από αυτούς, και απλά αποχώρησαν.



«Όχι» τζάκια σήμερα και αύριο λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύσταση για τη μη χρήση τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων σήμερα και αύριο κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα επικρατήσουν άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.



Τι θα ισχύσει φέτος στο κυνήγι. Τι αλλάζει

Οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία και υπεγράφη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.



Επιστρέφουν οι... αγροφύλακες

Την επιστροφή του σώματος των... αγροφυλάκων μέσα από την ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας που θα αστυνομεύει τη φύση και η οποία θα περιπολεί στα εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων προκειμένου να πατάξει το περιβαλλοντικό έγκλημα, προαναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.