Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπουργείο Οικονομικών



Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα €519 εκατ. σε επιπλέον 7.956 δικαιούχους

Ποσό συνολικού ύψους 519 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς επιπλέον 7.956 δικαιούχων του β' κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής».



ΥΠΟΙΚ: Υψηλός κίνδυνος για ξέπλυμα χρήματος μέσω δικηγόρων, μεσιτών, λογιστών και συμβολαιογράφων

Στην ανάγκη ανάληψης δράσεων για τους κλάδους των δικηγόρων των λογιστών, των μεσιτών και των συμβολαιογράφων αναφέρεται η Έκθεσης Εθνικής Εκτίμησης Κινδύνου, που θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα βρίσκονται κοντά σε συναλλαγές που ενδεχομένως σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος. 



Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών - Υπάλληλοι των δήμων για τα βαρέα και ανθυγιεινά (φωτογραφίες)

Υπάλληλοι των δήμων διαδήλωσαν λίγα λεπτά έξω από το υπουργείο Οικονομικών για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η μικρή αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο εμποδίζει την είσοδο κι άλλων στο υπουργείο, ενώ η κατάσταση είναι ήρεμη.

Δείτε τις φωτογραφίες:



Υπερδιπλάσιο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 2,752 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,307 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,135 δισ.



Το "χρυσό" ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου και η οικτρή αποδόμηση της επόμενης μέρας

Την ημέρα που η Ράνια Αντωνοπούλου ορκιζόταν αναπληρώτρια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο σύζυγός της κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου, την παρακολουθούσε διακριτικά να υπογράφει, φορώντας τα περίφημα κόκκινα γυαλιά της.



Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις μισθολογικές παροχές στις ΔΕΚΟ

Στον έλεγχο των γενικών διευθύνσεων των οικονομικών υπηρεσιών των εποπτευόντων υπουργείων και στον επανέλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα πρέπει να τίθενται πριν την εφαρμογή τους οι αποφάσεις των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών προς τους εργαζόμενους τους.