Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Υπουργείο Εξωτερικών



Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτι εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.



Ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τη λεηλασία των θρησκευτικών μνημείων στα Κατεχόμενα

Η λεηλασία των Εκκλησιών στα Κατεχόμενα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευαισθητοποίησης της Διεθνούς Κοινής Γνώμης από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας μέσω του ημερολογίου της για το 2023.



Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία νεκρή Ελληνίδα και δύο τραυματίες

Μία Ελληνίδα πολίτης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ δύο ακόμα Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών.

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου παραμένει εκτός ελέγχου, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους και την εικόνα να είναι ακόμα συγκεχυμένη.



Η εξήγηση του Δένδια για τη μάσκα του Παναθηναϊκού

Τους λόγους για τους οποίους φόρεσε μάσκα του Παναθηναϊκού κατά τη συνάντησή του χθες Τρίτη με την Ισπανίδα ομόλογό του, εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην ΕΡΤ.



Κύκλοι ΥΠΕΞ: Δεν διανοούμαστε πως μπορεί να έχουν συμβεί όσα καταγγέλλονται για τους 8 Τούρκους αξιωματούχους

Ουδέν σχόλιο, ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Nordic Monitor το οποίο φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματούχων. 



Την έκδοση του επικεφαλής των συριακών κουρδικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ ζητεί η Τουρκία

Οι αμερικανικές Αρχές πρέπει να εκδώσουν στην Τουρκία τον διοικητή των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όταν αυτός εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ αφού η Άγκυρα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι μεταχειρίζεται τον εν λόγω στρατιωτικό διοικητή ως «νόμιμη πολιτική προσωπικότητα».