Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

υπουργείο Δικαιοσύνης



Υπουργείο Δικαιοσύνης: Προκήρυξη για 21 θέσεις ιατροδικαστών

Την πλήρωση 21 κενών οργανικών θέσεων ιατροδικαστών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της χώρας αποφάσισε – προκήρυξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.



Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλέπει το πρώτο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 00:12 της Τρίτης.



Νέος Ποινικός Κώδικας: Δήμευση περιουσίας για τους καταχραστές του Δημοσίου

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τους νέους Κώδικες που είναι σε διαβούλευση (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) για τους καταχραστές του Δημοσίου, το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται είναι κάθειρξη από 10 έως 15 έτη, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται το οικονομικό όριο που αφορά τη βασικά απειλούμενη ποινή, καθώς μειώνεται από τις 150.000 ευρώ στις 120.000 ευρώ.



Τι λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει πως η συμπλοκή των κρατουμένων σημειώθηκε το απόγευμα, «με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος».

Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μήνυση κατά της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”: “Το αυτόφωρο ισχύει για όλους”!

Να υπεραμυνθεί της κίνησης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να ζητήσει τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” επιχείρησε απόψε η κυβέρνηση.
“Η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του »τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων”.